Monday 19 October 2015

Battle Report Nr. 1, arba kaip vienišas Džedajus imperijai malkų pakrovė

Atėjo laikas mūsų naujam blogui pasidabinti pirmuoju battle report'u. Mūšis vyko X-Wing Miniatures karo lauke, šį kartą Imperiją atstovavo Karolis (Voxxtra), o Sukilėlius - aš, Laurynas (BLegend).

Susitikome trumpam, sužaisti porą žaidimų (deja battle report bus tik antrąjam, nes mano lėtos smegenys šeštadienio rytą lėtai veikė): pirmąją kovą laimėjo Imperija, antrąją - Sukilėliai. Taigi, kaip viskas vyko?

Imperija:
Vadas: Karolis (aka Voxxtra)
Flotilė: Tie Defender, Tie Interceptor ir Lambda Calss Shuttle.

Sukilėliai:
Vadas: Laurynas (aka BLegend)
Flotilė: Millenium Falcon, E-Wing

Po apšilimo ir greitos Imperijos pergalės pirmajame mače susitatėme laivus iš naujo ir pradėjome kovą.
Mūšis prasideda



Kitaip, nei daugumoje mūsų X-Wing žaidimų, pradėjome šaudytis jau pirmojo ėjimo metu. Karolis nuožmiai užpuollė Tūkstantmečio Sakalą, pilotuojamą gauruotojo Chewbacca savo mažaisiais laivais, o tuo metu jaunasis Džedajus Corran Horn bandė apskristi priešus neatkreipdamas į save dėmesio.


Imperijos pilotų ataka




Po dar dviejų ėjimų Tūkstantmečio Sakalas sugėrė ne vieną priešo ataką ir liko leisgyvis priešų laivų apsuptyje, o Corran toliau ramiai keliavo dešiniuoju mūšio lauko kraštu, taikydamasis į priešų laivus, kurie į jį šaudyti negalėjo. Tuo tarpu Chewbacca skrido dar giliau į prišų gretas, nukreipdamas jų ugnį į save.

Lambda Shuttle pilotas pakelia sparną, kad Chewie jo nenusineštų su savimi


Būtent po šios situacijos atėjo laikas pulti ir Sukilėliams. Abu drąsieji pilotai padarė staigius posūkius vienas link kito, ko pasekoje vos nesusidūrė. ir kai sakau vos, turiu galvoj VOS. Per Marytės plauką.



Marytės plaukas
Liūdna, bet tai buvo paskutinis gauruotojo Vukio manevras. Kito ėjimo metu Tūkstantmečio Sakalas, kartu su jame buvusiais herojais buvo sunaikintas. Žinoma, tuo žaidimas nesibaigia - Sukilėlių pusėje dar vis gyvas jaunasis Corran Horn, kuris, dėka savo aukšto Pilot Skill, leidžiančio jam judėti paskutiniam ir jo vadui nuspėti kur toliau keliaus priešininkas, tapo paskutine Sukilėlių Aljanso viltimi. Taip pat, atsitiktinumo (o gal ir Galios) dėka Corran atsirado pozicijoje, kurioje buvo realityviai saugus, bei galėjo sekti priešininką iš nugaros.


Jaunasis Džedajus labai palankioje situacijoje

Supratęs kas įvyko, Imperijos vadas pasigailėjo, kad nuo pat pirmos minutės nepuolė Corran'o, nes jis jau pradėjo savo atakas. Šio piloto įgūdžiai leido jam atakuoti du kartus per ėjimą, jei kito ėjimo metu jis neatakuoja. Mano, kaip Sukilėlių vado darbas buvo Corran'ą vieną ėjimą pastatyti geroje atakos pozicijoje, o kitą ėjimą - geroje ginybos pozicijoje. Ne taip lengva, kaip atrodo - nuo įtampos net prakaitas išmušė. Kad ir kaip buvo sunku, man pavyko, ir jau kitos atakos metu numušiau pirmąjį Imperijos pakaliką - Tie Defender.

Pirmoji Corran'o auka

Po šio praradimo Karolis tikėjosi, kad aš pradėsiu gaudyti jo Tie Interceptor, bet mane labiau patraukė jo Lambda Shuttle, kuris kiekvieno manevro pabaigoje vis atsidurdavo ant asteroido. Neilgai trukus ir šis laivas pavirto kosmoso šiukšlėmis.


Kosmoso šiukšlės

Kai mūšyje liko tik du dalyviai, Karolio Tie Interceptor ir mano E-Wing, prasidėjo tikra dviejų elitinių pilotų ir jų "žalių" vadų kova. Karolis, neišlaikęs spaudimo (bei tikėdamasis, kad aš darysiu ilgą manevrą) padarė K-Turn (apsisuko 180 laipsnių kampu), o mano vadovaujamas jaunasis Džedajus tiesiog vos vos paskrido į priekį ir padarė barrel roll, ko pasekoje ir Tie Interceptor galiausiai sutiko savo lemtį.



Tie Interceptor palieka mūšio lauką liepsnų kamuolyje

Čia istorija apie vienišą Džedajų, pakrovusį malkų Imperijai ir baigiasi. Laivai skrido, kauliukai krito, buvo smagu. Laukiam kito pasiskraidymo.

Stay tuned ;)


No comments:

Post a Comment